Authentiek recept voor Tavuk Dolması – Heerlijk gevulde kip uit de Turkse keuken

Porties: 4 Totale tijd: 1 uur 40 minuten
Authentiek recept voor Tavuk Dolması – Heerlijk gevulde kip uit de Turkse keuken
Tavuk dolmasi - Gevulde Kip pinit

Authentiek recept voor Tavuk Dolması – Heerlijk gevulde kip uit de Turkse keuken

Tavuk Dolması is een traditioneel Turks gerecht dat bestaat uit een hele kip die gevuld is met een smaakvolle vulling. Het gerecht wordt vaak bereid voor speciale gelegenheden en familiefeesten. De vulling kan variëren, maar bevat meestal rijst, groenten, noten, en specerijen. Tavuk Dolması is zowel smakelijk als indrukwekkend om te serveren.

Tavuk dolmasi - Gevulde Kip
Bereidingstijd 50 minuten Kooktijd 50 minuten Totale tijd 1 uur 40 minuten Porties: 4 Geschatte kosten: € 1 Calorieën: 2382

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de hele kip in de pan met één liter water laat het 10 minuten koken.

  2. Prik tijdens het koken enkele keren met een mes door de kip heen.

  3. Haal de pan nu van het vuur en leg het opzij.

  4. Pak een lege pan.

  5. Doe 2 eetlepels roomboter in de pan en laat dit een beetje smelten verspreid de gesmolten boter over de bodem van de pan.

  6. Voeg daarna de rijst toe aan de pan (wel eerst de rijst wassen onder de kraan met een zeef).

  7. Meng de rijst gedurende 5 minuten in de pan.

  8. Voeg daarna de doperwtjes en de mais in de pan.

  9. Meng dit 2-3 minuten samen met de rijst.

  10. Voeg dan pas ook de tomaten toe aan de pan.

  11. Doe 2 eetlepels zonnebloemolie in de schaal.

  12. Doe daarna de groenten (broccoli aardappelen paprika wortel) erin.

  13. Voeg er 2 theelepels zout aan toe.

  14. Voeg er 1 theelepel rode en zwarte peper aan toe.

  15. Vul nu twee bekers met het water uit de pan waarin de kip is gekookt.

  16. Giet de ene beker in de schaal met groenten en de andere beker in de pan met groenten (mais doperwtjes tomaat) die op het vuur staat.

  17. Meng alles goed in de pan.

  18. Voeg daarna 1 theelepel zwarte peper toe aan de pan.

  19. Doe in een aparte schaal één eetlepel kant-en-klare kip kruiden.

  20. Doe daar ook twee eetlepels zonnebloemolie bij.

  21. Verspreid dit goed over de bodem van de schaal.

  22. Haal de kip uit de pan en leg deze in de schaal.

  23. Stop de kip vol met de rijst doperwten tomaat en mais uit de pan (doe dit pas wanneer het kip water uit de pan is gekookt).

  24. Smeer de kip daarna in met de kip kruiden en olie wat op de bodem van de schaal zit.

  25. Leg de gevulde kip bovenop de groenten in de andere schaal.Doe de schaal in de oven voor 1 uur op 200 graden.

Voedingswaarde

Opdieningen 4


Hoeveelheid per opdiening
Calorieën 2382kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal vet 74.5g115%
Verzadigd vet 28.3g142%
Natrium 7.4mg1%
Totaal koolhydraten 323.1g108%
Voedingsvezel 54.9g220%
Suikers 20g
Proteïne 123.7g248%

* De procentuele dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een dieet van 2.000 calorieën. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Informatie / Opmerkingen

Tavuk Dolması is een feestelijk en smaakvol gerecht dat perfect is voor speciale gelegenheden en etentjes met familie en vrienden. Het combineert de sappigheid van geroosterde kip met de rijke smaken van een goed gekruide vulling.

Zoekwoorden: Aardappel, Aardappel brood met sesamzaad, Ali Nazik, Anjovis, Appelkoek, Aubergine, Aubergine in Azijn, Ay, Ayran, Bagels, Baklava, Basilicum, Bazlama, Biber dolmasi, biscuit, Bohca, Bonen, Bonensoep met vlees, Borek, Brandnetel, Brood, Bruidegomsoep, Bulgur, Cacik, Cake, Cay, Cevapcici, Ceviz, Champignonsoep, Cig, Cig Kofte, Cilbir, Citroencake, Corba, Deeg, Deegbol, Deeglaagjes, Deeglippen, Dilber, Dolma, Dudagi, Ei, ekmek, elmali Kurakiye, Etli, Etli kuru fasulye yemegi, Ezogelin, fasulye yemegi, Firinda Makarna, Garnalen, Gefrituurd, Gegrilde, gehaktbroodje, Gekaramaliseerd, Gekleurde, Geroosterde, Gestoofde aubergines, Gevuld gehakt broodje, Gevulde aardappelen, Gevulde Aubergine, Gevulde kip, gevulde paprika, Gevulde wijnbladeren, Griesmeel, Groente, Hamburger, Hamsi, Havuc, Hunkar Begendi, Icli, Imam bayildi, Ingemaakte groente, Irmik, Isirgan, Iskender Kebab, Ispanak, Ispanak Yemegi, Kaas, Kabak Tatlisi, Kahve, Kandili simidi, Karides Guvec, Karni Yarik, Katmer, Kazandibi, Kebab, Kek, Kete, Kikkererwten, Kip met sinaasappel, Kippensoep, Kiyma, Kiymale Pide, Kiymali Gozleme, Kiymali Patates Dolmasi, Kizartma, Koek, Koffie, Köfte, Komkommer yoghurt, Kunefe, Kurabiye, Lahana, Lahmacun, Lamskoteletten, Lavas, Limonlu, Linzen, Maanbroodje, Mahlep Kurabiye, Makarna, Makarna Salatasi, Makreel uit oven, Meelkoekjes, Melkpudding, Menemen, Mercimek, Mirik, Muhallebi, Nohut, Nohutlu, Notentaart, Nuggets, Ovenpasta, Palamut, Pasta, Pastasalade, Patates, Patatesli susamli pogaca, Patlican, Patlican Sirke Yemegi, Peynirli, Peynirli Pide, Pide met Ei, Pide met Kaas, Pilav, Pirzola, Pisi, Piyaz, Platbrood gehakt, Pogca, Pompoen Dessert, Portakalli tavuk, Pudding, Rauwe kofte, Reepjes vlees, Renkli, Revavi, Reyhan, Rijst, Rijstpudding, Rolo, Rozen koekjes, Sac Tava, Salade, Salamur, salata, Salep, Salep - Orchideeenshake, Salsde, Sandwich, Sarma, Sebzeli, Sekerpare, Sesampasta, Simit, Siroop, Sis kebab, Sliertencake, Soep, Spinazie, Spinazie met gehakt, Spitskool, Stoofpot, Sucuk, Sucuk burger, Sucuk Kofte, Sultan bewonderde het, Sultan's delight, Sutlac, Tahin, Tarhana, Tavuk, Tavuk Dolmasi, Thee, Toetje, Tost, Tosti, Turkse Brood, Turkse gepocheerde eieren, Turkse omelet, Turkse Pizza variant, Turkse Snack, Turkse snijbonen gerecht, Turkse Sperziebonen gerecht, Tursu, Un, Vis, vlees, Vlees aan spies, Vleespannetje, Walnoot, worst, Wortelcake, Yaprak, Yayla Corbasi, Yoghurt, Yoghurt Cake, Yoghurtdrank, Yoghurtsoep, Yogurt Tatlisi, Yumurta, Yumurtali Pide

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *