Isırgan Çorbası Brandnetelsoep
Isırgan Çorbası, ook bekend als Brandnetelsoep, is een traditionele Turkse soep gemaakt van brandnetels, die bekend staan om hun voedingsvoordelen

Ingrediënten
Bereiding
-
Was de brandnetels in een kommetje met water.
-
Kook de brandnetels 5 minuten in water.
-
Laat de brandnetels in het water afkoelen.
-
Pureren de brandnetels middels een mixer tot een papje.
-
Doe de boter in een pan en laat het smelten.
-
Roer de maismeel totdat de boter een gelige kleur krijgt rond de 5 minuten.
-
Giet de brandnetelpuree zout en de melk erbij en laat het gehele circa 10 minuten pruttelen.
Opdieningen 4
- Hoeveelheid per opdiening
- Calorieën 5201kcal
- % dagelijkse waarde *
- Totaal vet 172.7g266%
- Verzadigd vet 110g550%
- Natrium 3.1mg1%
- Totaal koolhydraten 753.4g252%
- Voedingsvezel 41.3g166%
- Suikers 30.9g
- Proteïne 138.4g277%
* De procentuele dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een dieet van 2.000 calorieën. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.
Informatie / Opmerkingen
Let op, aanraking met brandnetels zorgt voor jeuk en prikken om dit te voorkomen kan je gebruik maken van plastic handschoenen en was eerst je handen met je handschoen voordat je ze uit trekt.